PALUU

Hyvin suunniteltu
on puoliksi tehty.
Mutta entä se
toinen puoli?

 

”GreenBuild-kodit rakennetaan aina paikallisen sertifioidun asennuspalvelun toimesta. Asennuspäällikkömme vastaa asiakkaillemme siitä, että kaikki menee hyvin ja suunnitellun mukaisesti. Vuosien kokemus rakentamisesta Saksassa ja Suomessa on opettanut yhden asian: vain lopputulos ratkaisee. Suunnitelmat, aikataulut, rakennusvaiheet, tavaravirta eli toiminnallinen ja tekninen laatu ovat tekemisemme mittari. Kaikki työvaiheet dokumentoidaan laatujärjestelmämme mukaisesti, jotta voimme olla varmoja siitä, että asiakkaamme saavat aina virheettömän GreenBuild-kodin. Rakenteillemme myönnämme 10 vuoden rakennetakuun.”

Pasi Typpö
Toimitusjohtaja
P. 0207 939 602
pasi.typpo(at)greenbuild.fi

 

Ajatus omakotitalon rakennuttamisesta syntynyt? 
– Ensikertalaisen muistilista

Omakotitalon rakennuttaminen on monen suomalaisen unelma. Se on myös yleensä suurin investointikohde, johon perhe ryhtyy. Siksi koko hankkeen perusedellytys on, että rahoitus on hyvin suunniteltu ja järjestetty. Vaikka into aloittamiseen olisi kova, niin maltti on kuitenkin valttia, perusteelliseen suunnitteluun kannattaa panostaa. Saat kauttamme kaikki tarvittavat tiedot rakentamisen eri vaiheisiin.

  1. Neuvottele asiantuntijan kanssa. On turha opetella kaikkea ns. kantapään kautta, joten ammattilaisapuumme on hyvä tarttua jo aivan suunnitteluvaiheessa.
  2. Etsi kodille maantieteellisesti hyvä sijoituspaikka. Tässä kannattaa pohtia myös mahdolliset tulevaisuuden elämänmuutokset, esimerkiksi työpaikkojen ja koulujen sijainti. Sopivan tontin löytymisen jälkeen voit käynnistää talon suunnittelun ja aikataulun teon.
  3. Pohditaan yhdessä toiveidesi mukainen taloratkaisu. On tärkeää suunnitella koti niin, että siitä olisi iloa pitkälle tulevaisuuteen. Asumiskustannukset ovat yksi suurin kotitalouksien menoerä, joten näitä kannattaa tarkastella esimerkiksi lämmityskulujen näkökulmasta. Teemme alustavan suunnitelman ja talopakettitarjouksen.
  4. Sovi rahoituksesta.
  5. Varsinainen suunnittelutyö (muista myös pihasuunnittelu) ja lupa-asiat. Sopimuksen tehtyämme, saat kauttamme tiedot siitä minkälaisia lupia sinun pitää hakea ja kuinka kauan niiden saaminen kestää. Rakennussuunnittelu sisältää kaikki talon suunnitelmat, joita ovat arkkitehti- ja rakennesuunnitelmien lisäksi talotekniikan (lvi, sähkö) suunnitelmat. Luonnollisesti ennen varsinaisen lupahakemuksen jättämistä kannattaa olla yhteydessä hankkeeseen liittyvissä asioissa rakennusvalvonnan lupavalmistelijoiden kanssa. Sovi kaikista asioista kirjallisesti, jotta sinulla on mustaa valkoisella siitä, mitä on sovittu maksuista ja miten esimerkiksi erilaiset vastuut työmaalla jakautuvat.
  6. Rakentaminen. Itse rakentaminen koostuu monen eri rakennusalan ammattilaisen useasta eri työosuudesta, jotka ovat sidoksissa toisiinsa. Tässä hyvin suunnitellun aikataulun ja yhteydenpidon merkitys korostuu. GreenBuildiltä saat keskitetysti asiantuntija-apua näissä kaikissa vaiheissa.
  7. Sisustaminen. Tässäkin asiassa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Näin ajatuksesi ja suunnitelmasi konkretisoituvat varmasti.
  8. Asuminen. Paras vaihe on omaan kotiin muuttaminen. Silti omakotitalossa asuminen vaatii myös säännöllistä huoltoa ja ”talonmiehenä toimimista”. Talosta pidetään huoltokirjaa ja varmistetaan että niin kodissa kuin pihapiirissä on turvallista asua.